Weizen IPA bier

Dit is onze ‘dwarse’ jongen omdat we er een tikkeltje hop aan hebben toegevoegd, waardoor een licht bittertje ontstaat. Tegendraads maar wel lekker. Een absolute aanrader om te nuttigen met gezellige mensen en lekker eten!
Alcohol: 6% EBC: 19, IBU:30, Cat.: I

Blond bier

Dit bier is een echte ‘allemansvriend’ en wordt gebrouwen met een veel gebruikte tarwemout voor blond bieren. Een gangbaar speciaalbier dat door zijn eenvoud en relatief laag alcoholgehalte gemakkelijk drinkbaar is. Een lekker fris en soepel biertje. 
Alcohol: 6% EBC: 12, EBU:31, Cat.: I

Tripel bier

Bij ons staat de Tripel voor de drie belangrijkste ingrediënten die dit bier zijn karakteristieke smaak geven: tarwemout, sinaasappelschil en koriander. Het perfecte biertje voor de fijnproever, genieten met een grote G!
Alcohol: 8,5% EBC: 7, IBU: 35, Cat.: S

Dubbel bier

Voor dit bier is een donkere moutsoort gebruikt en er wordt kandijsuiker aan toegevoegd. De suikers worden niet in alcohol omgezet, maar zijn met name bedoeld om het stoere donkere bier een meer zoete smaak te geven.
Alcohol: 6,5% EBC: 50, EBU: 25, Cat.: S

Wit bier

Met haar elegante smaak, zachte afdronk en vriendelijk alcoholpercentage een genot voor iedereen. Wel wordt door de brouwers sterk aangeraden om dit bier te drinken in goed gezelschap!
Alcohol: 6,5% EBC: 8, EBU: 22

Amber bier

Er worden voor dit ‘mouttige’ bier uitsluitend edele hopsoorten uit het Duitse Hallertau gebruikt. Het is een speciaalbier met een intense smaak en een licht bittere, iets kruidige afdronk. 
Alcohol: 5,5% EBC: 23, EBU: 30

 

Bewaar- en serveeradviezen
Alle speciaalbieren zijn bovengistend, met hergisting op de fles. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken in een speciaalbierglas. Alle bieren zijn verkrijgbaar per doos van 12 flesjes à 33 cl., per fles à 75 cl. of op 18 liter fust. 

Sneker Pypke op fust
Alle bieren zijn verkrijgbaar op fust. De technische specificaties van ons Dolium fust zijn: met koppeling Flat type – A | Slimline PET Keg / Slimline 20L-A. Dit zijn wegwerpfusten. 

De Sneker Pypke etiketten
De Blond, Tripel, Dubbel, Weizen IPA, Wit en Amber zijn gewilde artikelen in Sneek en omstreken. Ze smaken prima en ook de uitstraling is mooi. Er wordt niet alleen veel tijd besteed aan de inhoud, maar ook aan het uiterlijk. De etiketten zijn allen voorzien van een afbeelding van de trots van Sneek: de Waterpoort. Uiteraard staat er veel informatie over het speciaalbier op de etiketten en  wordt de EAN code (streepjescode) erop vermeld, zodat de groothandels, winkels en supermarkten onze producten kunnen scannen. 

De verkoopadressen
De speciaalbieren zijn verkrijgbaar bij 50 horecagelegenheden, speciaalzaken, cadeauwinkels, campings en sportverenigingen in Sneek. Daarnaast wordt het geschonken in Leeuwarden, Scharnegoutum, IJlst, Workum, Broek, Roodhuis, Heeg , Balk, Winsum en Elahuizen en zijn de bieren te bestellen via diverse horecagroothandels in Friesland.

Ondernemers kunnen middels ons contactformulier meer informatie aanvragen of een bestelling plaatsen.

Het verhaal van de Sneker bieren
De stad Sneek is bekend om haar prachtige Waterpoort. Dit was oorspronkelijk de Hoog Ender pyp, ontstaan in de 15e eeuw om de welvaart van de stad te bewaken. De poort boven de pijp is gebouwd in 1613 tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje. Vandaar de merknaam ‘Sneker Pypke’. Iedereen in onze Waterpoortstad kan nu genieten van deze Sneker speciaalbieren!

Het brouwproces
De Blond, Tripel, Dubbel, Weizen IPA, Wit, Amber en eigen label bieren worden op ambachtelijk wijze gebrouwen met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen in een brouwerij waar mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige, sociale dagbesteding hebben. Onder andere zorgvuldig geselecteerde gist, mout- en hopsoorten zijn in het recept verwerkt. Vervolgens worden de flesjes afgevuld in deze zorgbrouwerij en geëtiketteerd in een sociale werkplaats van Philadelphia in Sneek.

Kortom: ‘genyt op syn tyd’, met een Sneker Pypke!

Sneker Pypke nieuw logo 2022 beeld
Herman met bakfiets bij Waterpoort2
Foto2 Bord bij Philadelphia Persbericht 27-09-2021
Foto1 van Sneker Pypke en Philadelphia Persbericht 27-09-2021

      Sneker Pypke speciaalbierpakketten als relatiegeschenk*

Geschenkverpakking (cellofaan) van 2 of 3 flesjes speciaalbier (33cl), eventueel aangevuld met een bierglas, met Sneker Pypke Blond, Tripel, Dubbel, Weizen IPA, Wit en Amber Geschenkdoos van 4 flesjes speciaalbier (33cl), gevuld met 4 verschillende speciaalbieren naar keuze Doos van 12 flesjes speciaalbier (33cl), naar keuze, met verschillende speciaalbieren naar keuze Onze pakketten kunnen ook aangevuld met een uniek Sneker Pypke glas,  een borrelplankje,  diverse (borrel)hapjes en door eigen aangeleverde artikelen.

Wij kunnen voor zakelijke afnemers een kerstpakket of relatiegeschenk op maat maken.  Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoe het allemaal begon…

Introductiefilm ‘Sneker Pypke’

Op woensdagavond 25 juli 2018 werd er door oud-bestuursleden van de IVANHOE-club, Peter van der Meeren, Pyt Jaarsma en Fokko Dam, en Ype Doevendans feestelijk geproost met ’t Sneker Pypke.
Lees hier het volledige persbericht