Sneker Pypke in een nieuw jasje!

Begin 2022 zijn wij gestart met het aanpassen van ons logo en de huisstijl. Ons nieuwste speciaalbier, WIT, is als eerste voorzien van een gloednieuw etiket.

Wij zijn erg trots op het resultaat:

Sneker Pypke breidt samenwerking met Philadelphia uit

Op vrijdag 24 september is de etiketteermachine van het Sneker Pypke officieel in gebruik genomen door de cliënten van TOF Wurk Fryslân. Hiermee wordt wederom een deel van de activiteiten van het Sneker Pypke naar Sneek gehaald. De komst van de machine betekent meer werkgelegenheid voor de mensen bij de werk- en begeleidingslocatie aan de Smidsstraat.

“Het is prachtig om te zien dat onze cliënten zoveel plezier beleven aan het werken voor dit Sneker bedrijf!”, aldus begeleider Feike Vellinga. “We maken al verschillende cadeaupakketten voor het Sneker Pypke en plakken halsetiketten op de flessen. Nu is daar het volledig etiketteren van de bieren bijgekomen.” Ook Herman Koops, één van de oprichters van het Sneker Pypke, is blij met de samenwerking. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen meedoet in de maatschappij. En als dat dan kan door onze bieren, dan is dat toch geweldig.”

Het brouwen en bottelen wordt vooralsnog door een zorgbrouwerij in Dalfsen gedaan. De eigenaren van het Sneker Pypke, die inmiddels 6 speciaalbieren op de markt hebben gebracht, willen de productie van het bier zoveel mogelijk lokaal gaan doen. Mede-eigenaar Wiebe Reitsma ligt toe: “Wellicht kunnen we in de toekomst onze eigen zorgbrouwerij in Sneek gaan opzetten.”

Voorlopig kunnen de medewerkers van Philadelphia met veel plezier volop bierflessen gaan etiketteren. Onder de naam TOF Wurk Fryslân – X11 Design wordt in de werk- en begeleidingslocatie aan de Smidsstraat in Sneek overigens nog veel meer gedaan. Zoals het bewerken van hout, het maken en inpakken van relatiegeschenken, bedrukken van textiel en bekers,  produceren van keramiekartikelen en versnipperen van archiefmateriaal. Een scala aan werkzaamheden waardoor de locatie een veelzijdige en zinvolle werkplek is.

Wij zijn erg blij met deze fijne samenwerking!

Een eigen bier? Vraag het hier!

Wij ontwikkelen graag samen met jou een speciaalbier onder een eigen label.  Zo is inmiddels voor Restaurant Onder de Linden het ‘Verslinden’ bier gemaakt en hebben we een limited edition ‘Blue Berry Blues’ op de markt gebracht. In dit bier zijn onder andere blauwe bessen verwerkt.

Wil je ook graag een eigen bier, met een persoonlijk etiket en in je eigen stijl? 

De mensen van het Sneker Pypke helpen je verder.