Herfst-update Sneker Pypke

September 2023 – De B zit in de maand… dat Betekent tijd voor BokBier, Bierpakketten en de BierBakfiets!

BOCK
Het Sneker Pypke heeft een prima nieuwe Bock ontwikkeld. Zodat je in septemBer, oktoBer, novemBer, decemBer en uiteraard nog vele maanden daarna, kunt genieten van een fijn (najaars)biertje. Wil je dit ook in het assortiment/op de kaart zetten, laat het ons dan weten. Uiteraard kun je ook eerst even proeven. We komen graag langs met een flesje Sneker Pypke Bock speciaalbier. De prijs van een doosje Bockbier is gelijk aan de Tripel.

Bierpakketten
Wist je dat wij ook de speciaalbieren Blond, Tripel, Wit, Dubbel, Weizen IPA, Amber en Low IPA in flessen van 33cl en 75cl in ons assortiment hebben?

Deze kunnen we kant en klaar als cadeaupakketten leveren (in luxe zwarte doos met 4 of 6 kleine flesjes) of in dozen van 12 (33cl) en 6 stuks (75cl) bij jou bezorgen. Ze passen goed in een relatiegeschenk en kerstpakket. Laat ons je wensen weten en wij kunnen het verzorgen.

Bierbakfiets
Al een aantal jaren werken wij samen met Philadelphia/Tof Wurk Fryslân. Zij etiketteren onze bierflesjes en stellen de Sneker Pypke cadeaupakketten samen. In juli jl. hebben zij een prachtige elektrische bezorgbakfiets aangeschaft bij E-bike center De Zwette in Scharnegoutum. De fiets is inmiddels van alle logo’s voorzien en de cliënten zullen zeer binnenkort vanuit de Smidsstraat in Sneek de bestellingen van onze klanten duurzaam gaan bezorgen. Het kan dus zijn dat je deze fiets in de binnenstad langs ziet komen.

Heb je vragen of bestellingen, bel of app ons via 06 1925 8088 of stuur een e-mail.

Sneker Pypke en Gaastra starten partnership

Sneek/Amsterdam, 15 augustus 2022 – Beide ontstaan op Sneker bodem én met de Waterpoort als boegbeeld: bierbrouwer het Sneker Pypke en kledingproducent Gaastra. Naast de herkomst en het logo hebben de merken nog diverse andere raakvlakken. Een samenwerking tussen beide partijen is dan ook voor de hand liggend.

Bij speciaalbierleverancier Sneker Pypke en kledingmerk Gaastra hoefden ze niet lang na te denken over een samenwerking. Beide bedrijven vinden het namelijk belangrijk dat er goede en eerlijke arbeidsomstandigheden zijn voor iedereen binnen de supply chain. Biermerk Sneker Pypke heeft ervoor gekozen om te brouwen in een zorgbrouwerij en het etiketteren door een sociale werkplaats in Sneek te laten uitvoeren. Hiermee zorgen ze voor werkgelegenheid en arbeidsplezier voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Het maatschappelijke element is voor ons net zo belangrijk als de kwaliteit van het bier.” Aldus Herman Koops. Kledingmerk Gaastra houdt zich op haar beurt bezig met het produceren van Fairtrade katoen en verdiept zich in overige duurzame productieprocessen. “Helaas wordt katoen niet in Sneek geproduceerd, anders hadden we daar zeker voor gekozen.” Zegt marketingmanager Karel Begemann. Maar de keuze van Gaastra om gebruik te maken van Fairtrade katoen is enigszins vergelijkbaar met de keuze van Sneker Pypke. “Bij de afname van Fairtrade katoen weten we namelijk zeker dat de boeren die de katoen produceren een eerlijke prijs krijgen plus we weten dat er ook voor de omgeving van de boeren gezorgd wordt.”

Onder de naam D. Gaastra Zeilmakerij werd in 1897 de onderneming ‘Gaastra’ in Sneek opgericht door Douwe Gaastra. Na bijna een eeuw als zeilmakerij ontwikkelde het bedrijf zich in 1996 tot een onderneming die sportieve kleding met nautische uitstraling ontwerpt en distribueert in diverse landen met Gaastra als merknaam. Jarenlang waren zij tijdens de Sneekweek, het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa op het Sneekermeer, hofleverancier van de populaire kleding. Onder de vlag van Unlimited Footwear Group wil Gaastra haar positie in de kledingbranche heroveren en uitbreiden.

Zowel het Sneker Pypke als Gaastra zijn hard aan het groeien en vinden het leuk om als echte merken uit Sneek elkaar te kunnen versterken en bij te dragen aan een positieve uitstraling van de Friese Elfstedenstad. Zo wordt het Sneker Pypke als ‘huisbier’ geschonken op beurzen en events waar Gaastra aan deelneemt en is het een welkome dorstlesser tijdens uitjes met relaties. Daarentegen zijn de medewerkers van het Sneker Pypke inmiddels gestoken in Gaastra-kleding welke voorzien is van beide corporate logo’s en zal gewerkt worden aan een gezamenlijke huisstijl voor diverse communicatie-uitingen.

 

Sneker Pypke in een nieuw jasje!

Begin 2022 zijn wij gestart met het aanpassen van ons logo en de huisstijl. Ons nieuwste speciaalbier, WIT, is als eerste voorzien van een gloednieuw etiket.

Wij zijn erg trots op het resultaat:

Sneker Pypke breidt samenwerking met Philadelphia uit

Op vrijdag 24 september is de etiketteermachine van het Sneker Pypke officieel in gebruik genomen door de cliënten van TOF Wurk Fryslân. Hiermee wordt wederom een deel van de activiteiten van het Sneker Pypke naar Sneek gehaald. De komst van de machine betekent meer werkgelegenheid voor de mensen bij de werk- en begeleidingslocatie aan de Smidsstraat.

“Het is prachtig om te zien dat onze cliënten zoveel plezier beleven aan het werken voor dit Sneker bedrijf!”, aldus begeleider Feike Vellinga. “We maken al verschillende cadeaupakketten voor het Sneker Pypke en plakken halsetiketten op de flessen. Nu is daar het volledig etiketteren van de bieren bijgekomen.” Ook Herman Koops, één van de oprichters van het Sneker Pypke, is blij met de samenwerking. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen meedoet in de maatschappij. En als dat dan kan door onze bieren, dan is dat toch geweldig.”

Het brouwen en bottelen wordt vooralsnog door een zorgbrouwerij in Dalfsen gedaan. De eigenaren van het Sneker Pypke, die inmiddels 6 speciaalbieren op de markt hebben gebracht, willen de productie van het bier zoveel mogelijk lokaal gaan doen. Mede-eigenaar Wiebe Reitsma ligt toe: “Wellicht kunnen we in de toekomst onze eigen zorgbrouwerij in Sneek gaan opzetten.”

Voorlopig kunnen de medewerkers van Philadelphia met veel plezier volop bierflessen gaan etiketteren. Onder de naam TOF Wurk Fryslân – X11 Design wordt in de werk- en begeleidingslocatie aan de Smidsstraat in Sneek overigens nog veel meer gedaan. Zoals het bewerken van hout, het maken en inpakken van relatiegeschenken, bedrukken van textiel en bekers,  produceren van keramiekartikelen en versnipperen van archiefmateriaal. Een scala aan werkzaamheden waardoor de locatie een veelzijdige en zinvolle werkplek is.

Wij zijn erg blij met deze fijne samenwerking!

Een eigen bier? Vraag het hier!

Wij ontwikkelen graag samen met jou een speciaalbier onder een eigen label.  Zo is inmiddels voor Restaurant Onder de Linden het ‘Verslinden’ bier gemaakt en hebben we een limited edition ‘Blue Berry Blues’ op de markt gebracht. In dit bier zijn onder andere blauwe bessen verwerkt.

Wil je ook graag een eigen bier, met een persoonlijk etiket en in je eigen stijl? 

De mensen van het Sneker Pypke helpen je verder.