000437-Sneker-Pypke-opmaak-flesjes-WEIZEN-IPA
000303-Sneker-Pypke-opmaak-flesjes-BLOND
000303-Sneker-Pypke-opmaak-flesjes-TRIPEL
000303-Sneker-Pypke-opmaak-flesjes-DUBBEL

Weizen IPA bier

Het Duitse ‘weizen’ betekent tarwe. Dit bier moet namelijk meer dan 50% tarwemout bevatten. Aan het einde van het kookproces wordt nog citra hop toegevoegd, een aromahop die de bittere smaak geeft aan dit verrassende speciaalbier.
Alcohol: 6%
EBC: 19, IBU: 30, Cat.: I

Blond bier
Deze ‘allemansvriend’ wordt gebrouwen met een veel gebruikte tarwemout voor blond bieren. Een gangbaar speciaalbier dat door zijn eenvoud en relatief laag alcoholgehalte goed drinkbaar is en dus een fris en soepel biertje is.
Alcohol: 6%
EBC: 12, EBU:31, Cat.: I

Tripel bier

Hierbij wordt 3x zoveel tarwemout gebruikt, vandaar de naam ‘tripel’. Daarnaast wordt bij deze Sneker versie aan het einde van het kookproces nog sinaasappelschil en koriander toegevoegd, waardoor dit speciaalbier zijn karakteristieke smaakt krijgt.
Alcohol: 8,5%
EBC: 7, IBU: 35, Cat.: S

Dubbel bier

Voor dit bier is een donkere moutsoort gebruikt en er wordt kandijsuiker aan toegevoegd. De suikers worden niet in alcohol omgezet, maar zijn met name bedoeld om het stoere donkere bier een meer zoete smaak te geven.
Alcohol: 6,5%
EBC: 50, EBU: 25, Cat.: S

Bewaar- en serveeradviezen
Alle speciaalbieren zijn bovengistend, met hergisting op de fles. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken in een speciaalbierglas. Alle bieren zijn verkrijgbaar per doos van 12 flesjes à 33 cl., per fles à 75 cl. of op 18 liter fust. 

Sneker Pypke op fust
Alle bieren zijn verkrijgbaar op fust. De technische specificaties van ons Dolium fust zijn: met koppeling Flat type – A | Slimline PET Keg / Slimline 20L-A. Dit zijn wegwerpfusten. Ook zijn onze bieren verkrijgbaar in een Ecodraft fust. Deze fusten hebben een aantal voordelen.  Ze zijn herbruikbaar door de wegwerpbinnenzak. Het bier wordt vanuit het midden getapt, en is dus meteen helder.  Over deze fusten wordt statiegeld berekend.

De Sneker Pypke etiketten
De Blond, Tripel, Dubbel en Weizen IPA zijn gewilde artikelen in Sneek en omstreken. Ze smaken prima en ook de uitstraling is mooi. Er wordt niet alleen veel tijd besteed aan de inhoud, maar ook aan het uiterlijk. De etiketten zijn allen voorzien van uiteraard de Waterpoort, met een mooi verhaal over de geschiedenis van de stad Sneek en prachtige foto’s. Ook staat alle informatie over het bier vermeld en is het etiket voorzien van een EAN code (streepjescode), zodat in winkels en supermarkten de producten gescand kunnen worden. 

De verkoopadressen
De speciaalbieren zijn verkrijgbaar bij 50 horecagelegenheden, speciaalzaken, cadeauwinkels, campings en sportverenigingen in Sneek. Daarnaast wordt het geschonken in Leeuwarden, Heerenveen, Scharnegoutum, Broek, Roodhuis, Heeg en Elahuizen en zijn de bieren te bestellen via diverse horecagroothandels in Friesland.

Ondernemers kunnen via ons contactformulier meer informatie aanvragen of een bestelling plaatsen.

Het verhaal van de Sneker bieren
De stad Sneek is bekend om haar prachtige Waterpoort. Dit was oorspronkelijk de Hoog Ender pyp, ontstaan in de 15e eeuw om de welvaart van de stad te bewaken. De poort boven de pijp is gebouwd in 1613 tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje. Vandaar de merknaam ‘Sneker Pypke’. Iedereen in onze Waterpoortstad kan nu genieten van deze Sneker speciaalbieren. Met op iedere biersoort een uniek verhaal over Sneek!

Het brouwproces
De Blond, Tripel, Dubbel, Weizen IPA en eigen label bieren worden op ambachtelijk wijze gebrouwen met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen in een brouwerij waar mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige, sociale dagbesteding hebben. Onder andere zorgvuldig geselecteerde gist, mout- en hopsoorten zijn in het recept verwerkt.

Kortom: ‘genyt op syn tyd’, met een Sneker Pypke!

Viltje met logo en waterpoort
Viltje met flesje en spreuk
Herman met bakfiets bij Waterpoort2

               Sneker Pypke speciaalbierpakketten als relatiegeschenk*

Geschenkverpakking (cellofaan) van 2 of 3 flesjes speciaalbier (33cl), eventueel aangevuld met een bierglas, met Sneker Pypke Blond, Tripel, Dubbel en/of Weizen IPA

Geschenkdoos van 4 flesjes speciaalbier (33cl), gevuld met Sneker Pypke Blond, Tripel, Dubbel en/of Weizen IPA

Geschenkdoos van 5 flesjes speciaalbier (33cl), gevuld met naar keuze Sneker Pypke Blond, Tripel, Dubbel en/of Weizen IPA

Doos van 12 flesjes speciaalbier (33cl), naar keuze, met Sneker Pypke Blond, Tripel, Dubbel en/of Weizen IPA

Onze pakketten kunnen ook aangevuld met een uniek Sneker Pypke glas,  een borrelplankje,  diverse hapjes en zelf aan te leveren artikelen.

*) Bovenstaande pakketten kunnen door zakelijke afnemers bij ons besteld worden, bijvoorbeeld als kerstpakket of relatiegeschenk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoe het allemaal begon…

Introductiefilm ‘Sneker Pypke’

Op woensdagavond 25 juli 2018 werd er door oud-bestuursleden van de IVANHOE-club, Peter van der Meeren, Pyt Jaarsma en Fokko Dam, en Ype Doevendans feestelijk geproost met ’t Sneker Pypke.
Lees hier het volledige persbericht