Het verhaal
De stad Sneek is bekend om haar prachtige Waterpoort. Dit was oorspronkelijk de Hoog Ender pyp, ontstaan in de 15e eeuw om de welvaart van de stad te bewaken. De poort boven de pijp is gebouwd in 1613 tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje. Vandaar de merknaam ‘Sneker Pypke’. Iedereen in onze Waterpoortstad kan nu genieten van deze Sneker speciaalbieren. Met op iedere biersoort een uniek verhaal over Sneek!

Het brouwproces
De Blond en de Tripel worden op ambachtelijk wijze gebrouwen met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen in een brouwerij waar mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige, sociale dagbesteding hebben. Onder andere zorgvuldig geselecteerde gist, mout- en hopsoorten zijn in het recept verwerkt.

Blond bier
Het Blond bier van het Sneker Pypke is bovengistend, met hergisting op de fles en bevat 6% alcohol. Zodoende is het langer houdbaar en blijft vol van smaak. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken. Het is verkrijgbaar per doos van 12 flesjes à 33 cl. per fles van 75 cl. of per Dolium fust van 18,5 liter.

Tripel bier
Het Tripel bier is tevens bovengistend, met hergisting op de fles en bevat 8,5% alcohol. Zodoende is het langer houdbaar en blijft vol van smaak. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken. Het is verkrijgbaar per doos van 12 flesjes à 33 cl., per fles à 75 cl. of in een Dolium fust van 18,5 liter.

 

Kortom: genyt op syn tyd, 
met een Sneker Pypke!

U kunt via ons contactformulier meer informatie aanvragen of een bestelling plaatsen.